Skip to main content

MoScan

Nem, hurtig og effektiv håndtering af vasketøj

MoScan sikrer en 2 ½ gange hurtigere sortering af det rene vasketøj inden for ældreplejen. Derudover giver produktet en lettere og mere fysisk skånsom tøjhåndtering – samt mere overskud til de rigtige plejeopgaver.

Der er faktisk ingen grund til at lade være med at bruge MoScan. Både økonomisk og i forhold til det fysiske arbejdsmiljø giver MoScan en bedre arbejdsplads.

Se MoScan i brug

Vasketøjet sorterer sig selv

Vores MoScan-vasketøjsløsning har fået positiv omtale i Fagbladet FOA.

Læs hvordan MoScan har lettet hverdagen for medarbejderne i Billund Kommune – samt givet dem mere tid til at hyggesnakke med beboerne.

Tro det eller ej…

2,5 gange hurtigere sortering af vasketøjet

Resultaterne taler for sig selv

MoScan er udviklet og testet i samarbejde med University College Nordjylland, Aalborg Universitet og flere kommuner. Gennem omfattende tests og undersøgelser er vi nået frem til den bedste løsning, som tilgodeser både beboere, personale, plejecenter og kommune.

Undersøgelserne har desuden vist, at man vil kunne udføre sorteringen af det rene vasketøj 2½ gange så hurtigt som med de traditionelle metoder.

Enorme besparelser

Frigørelsen af ressourcer i en kommune med f.eks. 350 beboere på plejecentre vil økonomisk svare til op til 1,2 mio. kr. om året. Disse ressourcer kan dermed gøre bedre nytte andre steder i plejen af borgerne.

Derudover vil løsningen være med til at højne det fysiske arbejdsmiljø til gavn for alle, hvilket også understreges af plejepersonalet selv, der udtrykker stor begejstring for MoScan-produktet.

Skærmen

Touchskærmen kan med sin indbyggede software genkende de forskellige tøjgenstande, der holdes hen over vasketøjsbordet. På skærmen vises forskellige informationer som f.eks. beboerens navn eller stuenummer. Personalet kan nemt og enkelt selv lægge nye beboere og tøjgenstande ind i systemet efter behov. På samme måde er det også personalet og plejecenteret, der afgør, hvordan de enkelte beboere skal fremgå på skærmen – om de skal fremgå ved navn, stuenummer eller andet.

Scanneren

Scanneren, som scanner de forskellige chips i tøjet, er typisk placeret under det bord, man sorterer vasketøj ved. På denne måde skal man ikke ændre på den arbejdsgang, man er vant til. Scanneren kan scanne chips på en halv meters afstand og uden problemer igennem mange lag tøj. Dette betyder eksempelvis, at man kan scanne store håndklæder, lagner og trøjer uden at tænke på, hvordan de vender i forhold til scanneren.

Vaskechips

Chippen, som MoScan scanner, sættes nemt ind i beboernes tøj, for at man kan genkende de enkelte tøjgenstande. Chippen er tilpas lille til, at man ikke kan mærke den i tøjet. MoScan vaskechips indeholder ikke navne og oplysninger om beboerne. Alle oplysninger ligger sikkert gemt, så vi sikrer, at vi viser respekt for den enkelte beboers privatliv. De specialproducerede MoScan vaskechips kan desuden holde til 95 grader varmt vand, varmerulning samt de forskellige vaskemidler, som man bruger til vasketøjet.

Backup og service

Skulle uheldet være ude, og man ved en fejltagelse kommer til at gøre skade på scanneren, kan man med fordel gøre brug af vores backup- og serviceaftale, som sørger for altid at have en sikker opdateret database over de forskellige beboere og deres tøjgenstande.
Rent teknisk benytter vi på vores backup-servere såkaldt SSL-kryptering for at sikre beboernes data.

Personalet

Én ting er de økonomiske gevinster ved produktet. En anden er den glæde, som det kan skabe for de ansatte ved plejehjemmene. At man som personale ikke behøver at kigge efter numre i tøj og vende og dreje vasketøj flere gange er en stor glæde for de ansatte.

Andre anvendelsesmuligheder

Da systemet er meget dynamisk, kan det anvendes på mange forskellige typer plejecentre. Alle steder, hvor man ønsker at effektivisere vasketøjshåndteringen, vil man kunne implementere løsningen. Derudover er systemet åbent for at kunne tilpasses til andre problemstillinger, der kan lette arbejdsgangen eller gøre andre typer arbejdspladser sundere og sikrere.

Det siger kunderne

Alt det, der før var besværligt, forsvinder (...) Det er altså rigtig, rigtig smart.

Det er bare fantastisk, man tager simpelthen et stykke tøj ad gangen og så hen over MoScan og så op i kurven, uden du slipper den... så er det bare HELT fantastisk.

At man kan lave noget, der er så smart, og der kan give os denne arbejdsglæde, det er en lettelse, fordi der er MEGET vasketøj.

Vi sparer tid, og det giver en vis glæde. Komme op med den sæk [rent tøj], som vi ikke skal vende og dreje. Nu kan vi bare køre det hen over, og det er væk som en leg. Det kører bare.

Det går hurtigere ... Jeg føler, at det er spildtid, at vi skal pakke de håndklæder ud, men jeg synes, MoScan virker. Det er virkelig en vigtig ting, at det går hurtigt... Det bliver mere effektivt, så vi kan komme til nogle andre opgaver.

Der er jo ikke tvivl, når det står på scanneren (skærmen), fordi det var sommetider ikke til at læse på vasketøjet, hvilket nummer der stod, om det var 45 eller 46. Det er jeg jo ikke i tvivl om nu, når det står på skærmen – så står der enten 45 eller 46.

Vil du høre mere om MoScan-løsningen?

Skriv til os i dag!